Субота, 04.05.2024, 06:02
Вітаю Вас Гість | RSS

ЗАБУЯНСЬКИЙ ЛІЦЕЙ МАКАРІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ БУЧАНСЬКОГО РАЙОНУ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


11:49
Тиждень географії

    Традиційно у школах району проводяться предметні тижні. Не виняток і тиждень географії.

    Цікаві заходи з предмету були сплановані та проведені у Забуянській ЗОШ І-ІІІ ступенів, які організувала та провела вчитель географії Яніцька Л. В.

 

   Учні мали нагоду розширити свої знання з географії, виявити власну творчість та ініціативу.

    Особливо вдалими були заходи по відзначенню 28-ї річниці аварії на ЧАЕС. Хвилиною мовчання школярі та вчителі вшанували героїв, які ціною власного життя захистили Україну і світ від радіаційної небезпеки.

     В ході загальношкільного позакласного заходу «Чорнобиль: трагедія, подвиг, попередження» учні мали змогу простежити причини та наслідки техногенної катастрофи, дізнатися про масштаби радіаційного забруднення території, замис-литися про необхідність виваженого ставлення до екологічних проблем сьогодення.

    Урок екологічної казки для молодших школярів «Первоцвіт» став не лише уроком нових знань про рослинний світ планети, а й допоміг учням усвідомити свою відповідальність за збереження довкілля.

    Справжньою творчою лабораторією став пошук матеріалів для випуску стінгазети під назвою «Куточки природи, які хочеться зберегти для нащадків». Восьмикласники підготували матеріали про цікаві місця нашої планети, що викликало жвавий інтерес серед школярів.

    Практичні навички з географії учням 6 та 7 класів допоміг закріпити конкурс «Карта – мова географії». Команди «Екватор» та «Меридіан» пройшли цікаві етапи випробувань на знання географічної карти та вміння її читати.

   Під час години інформування, присвяченої Всесвітньому дню продовольства, учні 6-8 класів дізналися про світові райони походження сільськогосподарських культур та їх поширення на материках, створили картосхему «Хліби людства».

    Проведення в навчальному закладі тижня географії сприяло втіленню в навчально-виховний процес «Концепції екологічної освіти України», в якій зазначається: «Виховання громадян з високим рівнем екологічних знань, екологічної свідомості й культури на основі нових критеріїв оцінювання взаємовідносин людського суспільства й природи повинно стати одним із головних важелів у вирішенні надзвичайно гострих екологічних і соціально-економічних проблем сучасної України».


 

Переглядів: 580 | Додав: adminschool | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz